Index Vakbarát Hírportál

Oda lehet rakni a Csillagok háborúja mellé

kultrovat podcast

Itt van, pedig senki sem hívta - A Zsivány Egyes története csak szőrmentén csatlakozik a Csillagok háborúja-filmek sztorijához, úgyhogy a forgatókönyvíróknak a semmiből kellett rittyenteni egy sztorit arról, hogyan is került a lázadókhoz a Halálcsillag tervrajza, ami alapján aztán elég egy torpedót pottyantani a szellőzőbe, hogy az egész szilánkosra robbanjon. Nem egy olyan történet, ami ordított azért, hogy film készüljön belőle, a Zsivány Egyes mégis a Star Wars-univerzum első egyedülálló filmje lett.

Amit a legújabb Kultrovat Podcast kétharmados arányban egy jó filmnek tart. Beszélünk arról, hogy vajon hogyan befolyásolhatta Gareth Edwards filmjét a sok pótforgatás, mit változtathattak meg benne, illetve hogy jó vagy rossz döntés lehetett-e ez. Megbeszéljük azt is, hogy zavartak-e minket a folyamatos kikancsintások az Új reményre, illetve hogy mennyire sokat változott a világ azzal, hogy nem zöld háttér előtt vesznek fel mindent - mint az előzményfilmeknél még jó 15 éve -, hanem felépítenek egy rendes díszletet.

Viszont a podcastban kibeszéljük a Zsivány Egyes történetének fordulatait, sőt, a film utolsó perceit is, ezért ha valaki szeretné, hogy meglepetés érje a moziban, még most forduljon vissza!

És ez miért jó?

Podcastot hallgatni nagyon jó. Hosszú utazásokon, amikor már az összes zenénket rongyosra hallgattuk, és kiolvastuk a könyvet, és egyébként is ráz a busz/vonat, és összefolynak a betűk. És míg olvasni csak nehézkesen, podcastot hallgatni vezetés közben is lehet, sokkal jobb élmény mint bármelyik kereskedelmi rádió reklámszüneteit nyomogatni. Podcastot hallgatni futás és edzés közben is nagyon hasznos, mert így szellemileg nem vész kárba az az idő sem, amit a testedzésre fordítunk. Podcastot hallgatni takarítás és mosogatás közben is nagyon élvezetes, úgy elszáll az idő, mintha sosem lett volna. Sőt, ha nem olyan a munkája, mint nekünk, hogy szavakat kell egymás mögé rakni, hanem mondjuk pixeleket vagy dobozokat, akkor még munka közben is csak úgy szalad vele az idő. 

Ne maradjon le semmiről!