Index Vakbarát Hírportál

Marokkóban forgott Kenyeres Bálint első filmje

2016.12.23. 12:02

Nemzetközi színészgárdával, 34 nap alatt forgatta le első nagyjátékfilmjét Kenyeres Bálint Marokkóban. Az Európa-filmdíjas rendező olyan helyszínt keresett, ami közel van ugyan Európához, kulturálisan azonban merőben különbözik. A film jeleneteit így olyan helyszíneken vették fel, mint Casablanca, Szavíra, Marrákes és Tanger.

Korábban még arról szóltak a hírek, hogy a Tegnap főszereplőjét a svéd Michael Nyqvist fogja alakítani, aki például az eredeti Tetovált lányban, a John Wickben és a Mission: Impossible ötödik részében szerepelt, végül azonban a román Vlad Ivanov kapta meg a főszerepet, akit például a Cannes-ban Arany Pálmát nyert 4 hónap, 3 hét, 2 nap című filmből vagy a Toni Erdmannból lehet ismerni.

Ivanov egy ötvenes építészt alakít, aki nyugtalanító híreket kap cége észak-afrikai építkezéséről, ezért felkerekedik, hogy ő maga oldja meg a problémát. Fiatalsága helyszínén azonban egy csomó emlék feltódul benne, főleg miután egy pillanatra meglátja régi szerelmét, és nyomozni kezd utána.

A további főbb szerepekben Jaques Weber, Féodor Atkine, Djemel Barek, Jo Prestia, a hollland Johanna Ter Steege, és a Timbuktuból ismert (mármint nem a városból, hanem a filmből) Toulou Kiki látható. A mintegy 300 milliós filmalapos támogatással megvalósuló Tegnapot Fillenz Ádám fényképezte, producere Taschler Andrea. A film várhatóan 2017-ben kerül mozikba.

Ne maradjon le semmiről!