Index Vakbarát Hírportál

Scarlett Johansson volt a legtöbbet érő színész 2016-ban

2016.12.28. 10:41

Összeállította a Forbes a legtöbbet érő színészek listáját 2016-ban, aminek első helyén Scarlett Johansson végzett. A színésznő idén a szerepeivel 1,2 milliárd dollárt termelt, ami leginkább az Amerika kapitány: Polgárháború-nak, illetve az Ave, Cézár!-nak köszönhető.

A második és harmadik helyen szintén olyan színészek vannak, akik részt vettek a Marvel idei nagy dobásában. Második és harmadik Chris Evans és Robert Downey Jr. holtversenyben, mindketten 1,15 milliárd dollárt hoztak a konyhára globálisan. A Forbes a Box Office Mojo jegybevételi adatait vizsgálta, és kihagyta a listából az animációs filmeket, amikhez a színészek csak a hangjukat adják. 

A lista egyébként nem túl meglepő, konkrétan a 10-ből 9-en szerepeltek idén valamilyen szuperhősös moziban, az egyedüli kivétel Felicity Jones, aki a Zsivány Egyes miatt fért be a kilencedik helyre. Azt is durva látni, hogy a lista felét két film, az Öngyilkos osztag és a Batman Superman ellen adja, vagyis hiába húzták le mindkét filmet mindenhol, a kasszáknál nagyon is megérte Ben Afflecknek vagy éppen Will Smith-nek. Az viszont mindenképpen klassz fejlemény, hogy majdnem fele-fele a nők és a férfiak aránya a listán, Johansson mellett Robbie és Adams is nagyot ment idén, előbbi a Tarzannal is tudott némi pénzt behozni, utóbbi pedig az Érkezéssel dobta meg a filmjei éves bevételét.

  1. Scarlett Johansson
  2. Chris Evans
  3. Robert Downey Jr.
  4. Margot Robbie
  5. Amy Adams
  6. Ben Affleck
  7. Henry Cavill
  8. Ryan Reynolds
  9. Felicity Jones
  10. Will Smith