Index Vakbarát Hírportál

Ez itt a Baywatch, te anyaszomorító!

2017.01.10. 06:51

Olyan lesz, mint a Halálos iramban, csak nem vezetnek, hanem úsznak benne - írja az egyik kommentelő az egész estés Baywatch-film új előzetese alatt. És teljesen igaza van.

Beszélnek néha, bár nem túl gyakran arról, milyen szexista Hollywood. Ami nemcsak abban érhető tetten, hogy a színésznőket kevésbé fizetik meg, mint a férfiakat, vagy hogy a feltört levelezésekből kiderülnek, milyen lealacsonyítóan beszélnek a kolléganőikről a fejesek. Hanem például abban is, hogy egész estés filmet készítenek a Baywatchból, abból a sorozatból, amit senki, de tényleg senki nem nézett másért, mint hogy lassított felvételben ringó női melleket lásson, és olyan fürdőruhákat a nőkön, amiknek a lábak között bőven nem ér el a combig az anyaga.

De a mostani, új előzetesből egy kicsit azért úgy tűnik, az alkotók is látták legalább egy kicsit, hogy ez nem teljesen kóser így, és igyekeztek minél több öniróniát vinni az egészbe. Például amikor a vízi mentők munkájáról halál komoly, mindenre kiterjedő munkájáról szónokló Dwayne Johnsont azzal szakítják félbe, hogy "Ez úgy hangzik, mint valami szórakoztató, de erőltetett tévéműsor leírása". Vagy amikor valaki felteszi a kérdést: "Miért néz ki mindig úgy ez a nő, mintha lassítva futna?"

BAYWATCH Official Trailer #2

Ettől még persze ugyanannyira átlátszó csöcsszelidítés az egész film, némi Halálos iramban-szerű keménykedéssel, menő beszólásokkal és pár olyan idiótával, amilyenekkel a rendező korábbi filmjében, a Förtelmes főnökökben is találkozhattunk.

A filmet értelemszerűen a strandszezon kezdetén, május 26-án mutatják be Amerikában.

Ne maradjon le semmiről!