Index Vakbarát Hírportál

Embert ölt, hat év börtönre ítélték a piros Power Rangert

2017.03.31. 15:12

Hat év börtönbüntetésre ítélte a bíróság Ricardo Medina amerikai színészt, a Power Rangers szuperhőssorozat egykori szereplőjét, aki két évvel ezelőtt karddal szúrta halálra lakótársát.

A 38 éves színész március közepén tett beismerő vallomást vádalku keretében egy Los Angeles-i bíróságon: bűnösnek vallotta magát erős felindulásból elkövetett emberölésben. Ezért legfeljebb hat év börtönt kaphatott a kaliforniai Lancasterben tartott csütörtöki ítélethirdetéskor – írja a BBC nyomán az MTI.

Az ügyészség eredetileg előre kitervelt szándékkal elkövetett gyilkossággal vádolta, amelyért életfogytiglanit is kaphatott volna. Medina a barátnője miatt veszett össze 2015 januárjában 36 éves lakótársával, Josh Sutterrel, akit többször mellbe szúrt egy karddal a vita hevében.

A tettes maga hívta ki a rendőrséget, de azt állította, hogy önvédelemből cselekedett, és csak egy évvel később emeltek vádat ellene gyilkosság miatt. A késedelemre nem adtak magyarázatot a hatóságok.

A színész 2002-ben bukkant fel először a tévében: abban a Power Rangers Samurai című sorozatban szerepelt, amiben a japán akciófilmek mintájára kifejezetten erőszakos jelenetek szerepeltek, és annak idején a műsor ezért rengeteg kritikát is kapott. Medina egyébként a Samurai-ban csak egy Deker nevű sokadik mellékszereplőt alakított pár rész erejéig, ennek ellenére nem tesz túl jót a most mozikba kerülő, új és Medinától teljesen független Power Rangers-filmnek ez a gyilkossági ügy.

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport