Index Vakbarát Hírportál

Harrison Ford megúszta a büntetést

2017.04.04. 10:24

A színész még februárban tévedésből landolt egy dél-kaliforniai repülőtér egyik kifutókat összekötő útján, miután egészen közel szállt el egy indulásra váró utasszállító gép fölött.

Ford ügyvédje, Stephen Hofer közleményében hangsúlyozta, hogy a Szövetségi Repülésügyi Hivatal (FAA) nem szab ki büntetést Fordra, és a színész minden következmény nélkül visszakaphatja pilótaengedélyét is.

"Az FAA teljes körű vizsgálatot folytatott az ügyben, Fordot is meghallgatták, és úgy döntöttek, hogy szükségtelen bármilyen intézkedés" - idézi Hofert az MTI.

A 74 éves színésznek szerencséje volt, hogy ennyivel megúszta az ügyet, amelyből komoly baleset is lehetett volna. A landolásról készült videók és hangfelvételek korábban már bejárták az internetet.

Fordnak több mint húsz éve van pilótaengedélye, és ötezer órát meghaladó a repülési gyakorlata. Korábban sohasem folytatott ellene vizsgálatot a repülésügyi hivatal. A színész rajongója a különleges, régi kisgépeknek, a februári incidenskor egy Aviat Huskyval repült. Két éve komoly balesetet szenvedett egy második világháborús repülőgéppel, amikor kényszerleszállást kellett végrehajtania egy golfpályán, mert leállt a motorja.

Egy repülésügyi szakértő szerint Ford valószínűleg azért úszta meg az incidenst, mert a vizsgálatban résztvevők érthető hibának könyvelték el az esetet, és úgy ítélték meg, hogy nincs szükség büntetés kiszabására. Mint hozzáfűzte, nyilván azt is jó néven vették Fordtól, hogy nyomban elismerte hibáját, és vállalta érte a felelősséget. Továbbá mellette szólt, hogy hosszú ideje támogatója a repülésbiztonsági kérdéseknek.

Ne maradjon le semmiről!  • Tippek
  • Hírek