Index Vakbarát Hírportál

Kisfilm készült a Prometheus túlélőiről

2017.04.27. 10:34

Már egy hónap sincs hátra az Alien: Covenant május 18-i bemutatójáig, így érthető, hogy csúcsra járatják a film körüli felhajtást. Most egy két és fél perces kisfilm jelent meg, amiből kiderül, hogy mi történt a Prometheus túlélőivel. Az Alien: Covenant a Prometheus, az első Alien-elősztori folytatása lesz, ezért különösen érdekes, hogyan alakult Elizabeth Shaw (Noomi Rapace) és a szintetikus David (Michael Fassbender) sorsa, akit legutóbb még fej nélkül láttunk. Csak ők ketten élték túl az első filmet, nekik sikerült elmenekülni egy űrhajóval.

Az Alien: Covenant Prologue: The Crossing című filmben láthatjuk, ahogy Elizabeth Shaw visszaforrasztja David fejét, aminek David érthető módon nagyon örül, és nem győz hálálkodni. Aztán kiderül, hogy Shaw továbbra sem adta fel, hogy találkozzanak a teremtőikkel, és úgy tűnik, hogy egy hosszabb utazás után ez végül sikerült is nekik. Legalábbis eljutottak egy bolygóra, ami határozottan lakottnak tűnik.

Az Alien: Covenant hosszú idővel ezután kezdődik, amikor egy csapat űrhajós egy csodálatos, lakható bolygóra bukkan. Még búza is terem rajta, de úgy tűnik, hogy csak egyvalaki, David lakja. Az előző filmből ismét felbukkan Noomi Rapace, Guy Pearce és Michael Fassbender is, hozzájuk csatlakozik Danny McBride, James Franco és Katherine Waterston.