Index Vakbarát Hírportál

Mihalik Enikő lélegzete is elállt a lebegő menekülttől

2017.05.17. 14:36

Egy meglőtt, levitációra képes szír menekültről szól Mundruczó Kornél legújabb munkája, a Jupiter holdja, amelyik az egyetlen magyar film, amelyet az idei cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában mutatnak be. A filmet csütörtökön vetítik majd a fesztiválon, az előzetesét azonban már szerdán bemutatta a Hollywood Reporter, majd nem sokkal később a magyar változat is befutott.

A történet szerint a 17 éves Ariel a magyar határon sebesül meg, ám a lövés miatt rendhagyó szuperképességre tesz szert. A filmben szerepel többek között Balsai Mónika, Merab Ninidze, Cserhalmi György, Jéger Zsombor, Mucsi Zoltán, Szabó Kimmel Tamás, Haumann Péter, és – ahogy az Origo Filmklubja nemrég kiszúrta – Mihalik Enikő is.

A Jupiter holdja izgalmasnak tűnő előzetesében több budapesti helyszín – például a Keleti pályaudvar – is feltűnik, az egyik fürdős jelenetben pedig azt láthatjuk, ahogy Mihalik Enikő az arcát takarva kap kisebb sokkot a víz felett lebegő fiatalember látványától.

Ha kell egy mottó, akkor azt tudom mondani, hogy ez a film legalább annyira zuhan, mint repül

– mondta a rendező a Jupiter holdjáról korábban az Indexnek.

A film forgatásán egyébként az Index is ott járt, amikor épp az egyik repülős jelenetet vették fel. Ez az előzetesben is látható, amikor a főszereplő két autó között emelkedik a levegőbe. Az alkotók akkor azt mesélték, hogy néhány valódi menekült is szerepet kapott volna a filmben, de nagyon nehéz volt a szereplőválogatás. Mundruczó úgy fogalmazott, hiába találtak meg egy-egy jó szereplőt, egyszerűen kiperegtek az ujjaik közül, mert egy perccel később már nem voltak az országban, és egyébként sem nagyon akartak szerepelni.

Ne maradjon le semmiről!