Index Vakbarát Hírportál

Két év múlva jön a Top Gun folytatása

tk3s visual 274515 1702
2017.07.01. 11:38

Most már hivatalos: 2019 július 19-én kerül majd a mozikba a 31 évvel ezelőtt bemutatott Top Gun folytatása, a Top Gun: Maverick. Azt, hogy lesz folytatás, arról a sztárságát részben ennek a filmnek köszönhető Tom Cruise már májusban elmondta, amikor egy tévéadásban arról beszélt, hogy jövőre már foroghat is a film, viszont azt eddig nem lehetett tudni, hogy meddig kell pontosan várni a vadászrepülőkért, aviator napszemüvegekért és strandröplabdáért rajongóknak.

A második részben is Tom Cruise lesz a főszereplő Pete "Maverick" Mitchel szerepében, aki a forró fejű pilótából egyelőre nem tudjuk, milyen vérmérsékletű repülésoktató lett. A film központi konfliktus az lesz, hogy a pilóták vezette katonai gépek helyét egyre inkább átveszik a drónok, vagyis vélhetően Cruise karaktere egy amolyan hősies őskövület lesz majd, aki bebizonyítja, hogy mennyivel menőbb, mint pár joystickkel hadonászó huszonéves. Cruise erről csak annyit mondott korábban, hogy ez a film is a versengésről szól majd,  de azért némi karakterfejlődés is lesz benne. Meg persze nagy és gyors vadászgépek.

A Top Gun második részét már 2010 óta tervezik, de az eredeti film rendezője, Tony Scott 2012-ben meghalt, emiatt pedig egy ideig fiókba került a projekt. Most úgy néz ki, hogy a második részt Joseph Kosinski rendezheti, aki egyszer már rendezte Tom Cruise-t a Feledés című sci-fiben. A projektről annyit lehet még tudni, hogy Val Kilmer is nagyon szeretne visszatérni: májusban, amikor Tom Cruise bejelentette a folytatást, Kilmer egy, a karakterét ábrázoló pólóban a Twitteren jelezte Cruise-nak, hogy ő bármikor eljátssza újra Icemant, ha arról van szó.