Index Vakbarát Hírportál

Meghalt az első Godzilla

2017.08.08. 08:44

Nakadzsima Haruo 88 évesen, tüdőgyulladásban halt, meg, jelentették japán hírügynökségek ma hajnalban. Haruo az 1954-es első Godzilla és az 1972-es Godzilla vs. Gigan között 12 filmben alakította a legendás japán szörnyet.

Nakdzsima karrierje kisebb szerepekkel kezdődött, a nagy áttörést az 1954-es, első Godzilla hozta meg neki. 18 éven át 12 filmben vette magára a jelmezt, a karakter mozgásához pedig elefántokat tanulmányozott, pontosabban egy Indira nevű indiai elefántot, aminek imbolygó léptei Godzilla egyik jellegzetes vonásává váltak.

A színész a fizetésének ugyan örült, de annak nem nagyon, hogy a szerinte neki kijáró tiszteletet eleinte nem kapta meg, pedig egy 100 kilós jelmezben görnyedt naphosszat a forgatáson. 

Akkoriban ez ilyen színészi munkát kifejezetten lenézték. A hátam mögött folyamatosan arról beszéltek, hogy egy ilyen jelmezben dolgozni az nem színészet.

1972 után is a Toho stúdiónál maradt, végül a cég bowlingpályáján dolgozott, és innen ment nyugdíjba. 2010-ben jelentette meg 『怪獣人生 元祖ゴジラ俳優・中島春雄』(Szörnylét: Nakadzsima Haruo, az eredenti Godzilla) című könyvét, amiben a Godzilla-jelmezben eltöltött évekről ír.

(via)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport