Index Vakbarát Hírportál

Véletlenül kiderülhetett, milyen Star Wars-filmek jönnek

2017.09.04. 11:33

Az egészen biztos, hogy nem fognak egy darabig elfogyni a Star Wars-filmek a mozikból, de most a CinemaBlend szerint kiderülhetett, hogy milyen időszakot dolgozhat fel filmekben a Lucasfilm, ha túllépnek az olyan klasszikus karakterek, mint Han Solo és Obi-Wan Kenobi eredettörténetein.

Az ébredő Erő 30 évvel a klasszikus trilógia után vette fel a fonalat, viszont a filmben látottak olyasmiknek ágyaztak meg, amik több könyves, képregényes és számítógépes játékos folytatásra elegendő alapanyagot kínál, a Lucasfilm viszont egyelőre megtiltotta külsős szereplőknek, hogy azzal foglalkozzon, hogy mi történt a Jakku felett vívott csata után. Ez volt az utolsó összecsapás az Új Köztársaság és a Birodalom között, ami különös fontossággal bír a filmes univerzumban, ezért a Star Wars-történetekért felelős csapaton kívül más nem dolgozhat ezekkel.

Ebben az időszakban alapította például Luke Skywalker azt a Jedi akadémiát, amiről a 8. részben beszélnek, ekkor volt Ben Solo a tanítványa, aki később az egész akadémia bukásáért is felelős, továbbá ekkor emelkedett fel az Első rend.

Ez az egész tiltás úgy derült ki, hogy Claudia Gray, aki korábban már írt Star Wars témájú könyvet, egy bemutatón elmondta, hogy szeretné a Elveszett csillagok című regényét folytatni, de ezt csak akkor tudja megtenni, ha Star Wars történetét felügyelő csoport erre engedélyt ad. A feltételezések szerint a tiltás annak köszönhető, hogy jövőbeli filmekben szeretnék elmesélni a legfontosabb eseményeket.

A Star Wars 8. epizódja idén decemberben kerül a mozikba, az első előzetest itt lehet megnézni, itt pedig a legutóbbi friss információkat lehet olvasni a filmről.

Ne maradjon le semmiről!