Index Vakbarát Hírportál

A magyarok is ráharaptak a gyilkos bohócra

2017.09.11. 15:28

A várakozásoknak megfelelően sok magyar ment a hétvégén moziba, hogy megnézze Stephen King legendás bohócának a legfrissebb filmes feldolgozását. Hat új filmet mutattak be a héten a forgalmazók a mozikban, de ezek közül toronymagasan kiemelkedett az Az, amit 82 ezren láttak a hétvégén. 

A dominancia talán világosabb, ha megnézzük, hogy a legjobb 10 film összesen 168 ezer nézőt szedett össze, vagyis 9 film hozott be 86 ezer nézőt, az Az pedig 82 ezret. A film egyébként remekül sikerült, bár minket a gyerekek nyűgöztek le igazán, nem a lufis bohóc. Mindenesetre ha jól sejtjük a szájhagyomány a film mellett lesz és meglepődnénk, ha az Az végül nem kerülne be az év 10 legnézettebb filmje közé a magyar mozikban.

Az emberevő bohócon kívül egészen sok új film érkezett a mozikba, de egyiknek sem sikerült megelőznie az elmúlt hetek sikereit. Tom Cruise legújabb filmje tartotta magát a második helyen, Ryan Reynolds és Samuel L. Jackon akció-vígjátéka a harmadik, a Pappa pia pedig a negyedik helyen tartózkodik. Csupó Gábor filmje lassan eléri a 180 ezer nézőt.

A premierek közül a Renegátok az ötödik helyet szerezte meg 9600 nézővel. Ötödik helyen az Óriásláb fia 8800 nézővel, hatodik a Gyilkos nyomon 7400-zal, hetedik pedig a Csábítás, aminek darabra több nézője volt, mint az előtte lévő Gyilkos nyomonnak, viszont ebből kevesebb bevétel folyt be, ezért került mögé.

Irma sem állította meg a gyilkos bohócot

Arról már vasárnap beszámoltunk, hogy az Egyesült Államokban megdöntötte a szeptemberi bevételi rekordot az Az. Ez az év harmadik legerősebb bemutatója, ami csak a Szépség és a szörnyeteg illetve a Galaxis őrzői folytatása mögött szorul a harmadik helyre. A szaklapok arról írnak, hogy a bevétel nagyobb is lehetett volna, ám az ország déli részét sújtó természeti katasztrófák miatt nagyjából 5 százalékkal kevesebb jegyet adtak el rá, mint azt várták. Az amerikai mozikból befolyt 117 millió dollárhoz a többi ország még 62 millió dollárt tett hozzá.

Második helyen Reese Witherspoon legújabb filmje az Újra otthon futott be, ami 9 millió dolláros bevétellel kezdett. Ez nem számít soknak, de a film valószínűleg nem lesz bukás, hiszen egy kis költségvetésű romantikus komádiáról van szó, ami nagyjából 15 millió dollárba került.

Ne maradjon le semmiről!