Index Vakbarát Hírportál

Elárverezik Carrie Fisher eredeti Star Wars-forgatókönyveit

2017.09.15. 10:30

Ha van fanatikus Csillagok háborúja-rajongó ismerősünk, és szeretnénk meglepni karácsonyra, megvan a tuti ajándék: a celebhagyatékok elárverezésére szakosodott Profiles in History nevű cég piacra dobja azokat a Star Wars-forgatókönyveket, amiket Carrie Fisher a forgatások alatt használt, és amiket jegyzetekkel látott el (George Lucas firkálásai mellett).

A Los Angelesben október 7-9 között sorra kerülő aukción kalapács alá kerül az 1977-es Star Wars-forgatókönyv egy példánya, egy 158 oldalas Birodalom visszavág-script, és egy díszkötéses példány a Jedi visszatérből. Utóbbit és a Star Wars-könyvet Lucas is szignózta, és írt bele egy-egy ajánlást is A három könyv értékét egyenként 20-30 000 dollárra teszik (5,1-7,7 millió forintra).

Az aukción nemcsak ezeket a tárgyakat lehet megvenni, hanem mondjuk Leia hercegnő életnagyságú, fa telefonfülkéből kitekintő szobrát, egy dettó életnagyságú C3-PO-t, és egy Leia hercegnő legófigurát is (ezt 100 dollárra taksálják). A katalógus itt található, az első felében Debbie Reynolds, Fisher szintén elhunyt anyja tárgyait listázzák, elég hosszan, Fisher hagyatéka a 169. oldalon kezdődik (összesen 1414 tárgyat árvereznek el).

Fisher tavaly decemberben hunyt el, a nyolcadik Csillagok háborúja-film forgatása idején.