Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas összegből készül az Avatar folytatása

2017.09.28. 13:00

Már forog az Avatar folytatása, ami nagy szó, hiszen James Cameron stábja a második, harmadik, negyedik és ötödik részek jeleneteit egyszerre veszi fel. A négy film összesen mintegy egymilliárd dollárból készül, ami még részenként is 250 milliós költségvetést jelent. (Csak viszonyításképp mondom, hogy az első rész 237 millió dollárból készült, Christopher Nolan Dunkirkje pedig százmillióból.)

Bár az Avatar második része csak 2020-ban kerül majd mozikba, a 20th Century Fox már közzétett egy képet a film legfiatalabb szereplőiről. A fotón balról jobbra a következő színészek láthatók: Britain Dalton, Filip Geljo, Jamie Flatters, Bailey Bass, Trinity Bliss, Jack Champion és Duane Evans Jr. A gyerekszínészek a filmben persze egészen másképp fognak festeni, mint a fotón, kivéve a kék inget viselő Jack Championt, aki embert fog játszani, nem kék színű őslakost.

Jon Landau producer szerint a fiatal szereplők egészen új energiákat hoznak majd a filmbe. "A Pandora jövőbeli generációját képviselik, és nagyon fontos szerepük van. Nemcsak a második részben, hanem valamennyi folytatásban" – mondta. A négy folytatás egyébként 2020. december 18-án, 2021. december 17-én, 2024. december 20-án és 2025. december 19-én kerül majd mozikba. A 2009-es első film a mai napig a legnagyobb bevételt termelő filmnek számít a maga 2,7 milliárd dollárjával.

Ne maradjon le semmiről!