Index Vakbarát Hírportál

Pálfi György mutyizással vádolja Andy Vajnát

2017.11.13. 19:01

Pálfi György Veiszer Alinda műsorában árulta el, hogy végül miért nem lett a Toldi-filmből semmi. A teljes adás kedd este tizenegytől lesz majd látható, ám a műsorvezető már hétfőn megosztott egy velős részletet az adásból a Facebook-oldalán.

A rendező ebben elmondja, hogy Andy Vajna filmipari kormánybiztos a Toldiról szóló nagyszabású történelmi eposz tíz százalékát az üzlettársaival akarta finanszírozni, cserébe azonban igényt tartott volna a film összes jogára.

Felálltam, borítottam az asztalt, és azt mondtam, hogy én ilyen bűnügyekben nem veszek részt

– mondta Pálfi.

Mint ismert, a Toldi gyártási költségét 2,5 milliárd forintra becsülték, az összeg jelentős részét pedig a Filmalap állta is volna, a film végül mégsem valósult meg. Pálfi szerint Vajna miatt, Vajna szerint meg Pálfi miatt.

Az első hírek még arról szóltak, hogy Vajna beleszólt a munkába, azt szerette volna, ha az akciójeleneteket egy általa kiválasztott személy rendezné. "Erre azt mondtam, hogy egy állami finanszírozó szervezetnek nem az a feladata, hogy meghatározza, kikkel dolgozom" – mondta Pálfi az Indexnek adott 2014-es interjújában. A rendező nyilatkozatai ellenére a Filmalap a rendező következő filmjét, Az Úr hangját 600 millió forinttal támogatta.

Kérdéseinket elküldtük a Filmalap felé, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket. A teljes adást kedd este 23 óra 5 perctől lehet majd megnézni a Hír TV-n.

Ne maradjon le semmiről!