Index Vakbarát Hírportál

Mindenki A Viszkist nézte a hétvégén

2017.11.27. 14:52

65 ezer néző volt kíváncsi Antal Nimród legújabb filmjére, A Viszkisre a magyar mozikban szerdától vasárnapig. Ez a nézettség elég komoly érdeklődést jelent, alig marad el az idei év legnagyobb filmsikere, a Kincsem első heti eredményei mögött, ami szintén szerdai bemutatóval tudott 72 ezer nézőt tudott szerezni, idén márciusban. A Pappa Piának egy hét kellett ahhoz, hogy 70 ezer nézőig eljusson, vagyis úgy néz ki újabb magyar kasszasiker érkezett a mozikba.

Kritikánkban azt írtuk a filmről, hogy hangulatos és látványos akciófilmről van szó, aminek közepes forgatókönyve. A Viszkis rendezőjével készített interjúnkat itt lehet elolvasni.

A Pixar brand úgy tűnik nem volt elég a nézőknek a hétvégén és a mexikói folklórból merítő Cocónak mindössze 20635 nézője volt a hétvégén, amivel a toplistán csak a negyedik helyet tudta megszerezni. Az Index kritikájában mérsékelt lelkesedéssel írtunk a filmről, amiből szerintük a poénok is hiányoztak.

A hét többi bemutatója is gyengén szerepelt, a Szabadulószobának 6800 nézője volt, amivel a nyolcadik helyre futott be, míg A hét nővért 5700 ember látta a hétvégén. Utóbbi szerintünk kifejezetten jól sikerült, kritikánkat itt lehet elolvasni róla.

A Viszkis nagy sikere mellett azt is érdemes megjegyezni, hogy bemutatója után 4 héttel a Budapest Noir már ki is került a legjobb 10-ből, a hétvégén 2100 jegyet adtak el rá, összesen pedig 45 ezren látták, ami a 900 millió forintos támogatáshoz képest igen kevés.

Az Egyesült Államokban a Pixar legújabb filmje a Coco vitt mindent. Előzetesen is arra lehetett számítani, hogy a túlvilágon játszódó animációs film megelőzi majd az Igazság ligáját, ám a szakértők végül alábecsülték, hogy mennyire jól teljesít majd a film. Attól féltek, hogy a mexikói hitvilágból táplálkozó történet majd több amerikai nézőt elriaszt majd a filmtől továbbá az sem volt egyértelmű, hogy a Pixar egyik alapítójának zaklatási ügyei hogyan befolyásolják majd a film fogadtatását. Persze a Pixar korábbi sikereihez képest így sem lehet kirobbanó sikerről beszélni, csak a szerény elvárások túlteljesítéséről.

Az Igazság ligája 56 százalékot csökkent a második hétre, ami nem túl jó hír a Warner stúdiónak. Annak, hogy egy filmben szerepel Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman és Flash sokkal nagyobb eseménynek kellene lennie, ahogy azt a Marvelnek a Bosszúállókkal sikerült elérnie, a második hétvégén elért 40 millió dolláros bevétel viszont ettől nagyon sokkal marad el és akkor arról még nem is volt szó, hogy a film legalább 300 millió dollárba került. Egyedül az vigasztalhatja a készítőket, hogy a világ többi részén azért nagyobb a siker, máris sikerült 300 millió dolláros bevételt elérni, ezekből a jegyeladásokból viszont kevesebb jut vissza a stúdióhoz, így igen sok néző kell még ahhoz, hogy Zack Snyder filmje nyereséget kezdjen termelni.

Frissítés: Cikkünk korábbi verziójában tévesen hivatkoztunk a Kincsem nézettségi adataira, amit szerda és vasárnap között látott 72 ezer néző és nem egy teljes hét alatt.

Ne maradjon le semmiről!