Index Vakbarát Hírportál

Spielberg új filmjében összekeverednek a klasszikus filmek és videójátékok

2017.12.11. 09:19

Március 29-én tervezik bemutatni a magyar mozikban Steven Spielberg legújabb filmjét, a Ready Player One-t. Az elmúlt hetekben ez már a második alkalom, hogy a 71 éves rendező új filmjének egy előzeteséről írunk. Január 25-én mutatják be a hazai mozik The Post című filmjét, ami egy igaz történet feldolgozása Tom Hanksszel és Meryl Streeppel a főszerepben. 

Az Ernie Cline, 2011-ben megjelent regénye alapján készülő film egy olyan jövőben játszódik, ahol egy virtuális univerzum, az Oasis jelenti az egyetlen kikapcsolódási lehetőséget, a világ maga ugyanis elég ramaty állapotban van. A digitális univerzumban határtalanok a lehetőségek, a történet főszereplője pedig egy Wade Watts (Tye Sheridan) nevű srác, aki nem is számít rá, de az események közepébe kerül. Miután az Oasis alkotója James Halliday (Mark Rylance alakítja a Willy Wonka és Steve Jobs keresztezéséből megszületett fura figurát) meghal, elindít egy kincskeresést, aminek a győztese a világ leggazdagabb emberévé és a virtuális világ irányítójává is válik.

Nyáron a Comic Conon már mutattak egy előzetest a filmből, de az kevesebbet mutatott meg a történetből. A mostani, több, mint két és félperces videóból kiderül, hogy bár az eredeti történet elsősorban a 80-as évek nosztalgiára épít, Spielberg és csapata mindenféle korból merít a film képzeletbeli unverzumához, az előzetesben feltűnik King Kong, Lara Croft, a Vissza jövőbe filmek autója is, de feltűnik Tracer az Overwatch című játékból is.

Spielberg korábban azt is elmondta, hogy egy csomó mindent ki kellett hagynia a filmből, nem akarta ugyanis a saját filmjeire vonatkozó utalásokkal telepakolni a filmet, ami az eredeti regényben még szerepelt. 

Ne maradjon le semmiről!