Index Vakbarát Hírportál

Gryllus Dorka meztelen hasával lesz tele a város

2017.12.12. 14:58

"Kapzsiság, csábítás, gyilkosság" – foglalja össze Szász János új, A hentes, a kurva és a félszemű című filmjét az Indexen debütáló moziplakát. Ez az a film, ami miatt Hegedűs D. Géza húsz kilót hízott, amiben a brutálisan elmaszkírozott Nagy Zsolttól valószínűleg a hideg futkos majd a hátunkon, és amiben Gryllus Dorka a Félvilág után ismét a testével akarja bűnbe ejteni a kiszemeltjét.

Szász János filmje megtörtént eseményen alapul, a húszas évek hírhedt magyar bűncselekményét, a Kodelka-gyilkosságot dolgozza fel: Léderer Gusztáv (Nagy Zsolt) egykori csendőr prostitúcióra kényszerítette feleségét, Schwartz Micit (Gryllus Dorka), vagyis hagyta, hogy pénzért lefeküdjön a tehetős hentessel, Kodelka Ferenccel. Aztán amikor a pénz már nem volt elég, úgy döntöttek, hogy elteszik láb alól Kodelkát.

A film, a genti premier után, január 25-től lesz majd látható a magyar mozikban. A forgatáson tavaly az Index is ott volt, akkor még Sóhajok hídja munkacímmel folyt a munka, az előzetesről pedig itt írtunk.

A plakáttervet Frank Rizzo készítette, a fotó Csikós Árpád munkája.

 

Ne maradjon le semmiről!