Index Vakbarát Hírportál

Van ország, ahol nem nézték a Jediket

2017.12.18. 09:36

A legújabb Star Wars-folytatás, Az utolsó Jedik leigázza a világot: minden idők második legnagyobb, 220 millió dolláros (kb. 59 milliárd forintos) bevételét érte el a nyitóhétvégén Észak-Amerikában, világszerte pedig 450 milliót hozott. (Nekünk amúgy nagyon tetszett a film, kritikánkat itt lehet olvasni róla.) Mégis van olyan hely a világon, ahol, bár bemutatták a filmet, mégsem ez lett a legnézettebb film a hétvégén a mozikban. Ez pedig Dél-Korea, ahol a mozinézők többsége egy hazai akcióthrillert, a Steel Raint választotta Az utolsó Jedik helyett.

A Steel Rainre több mint 12 millió dollárért vettek jegyet a dél-koreaiak, míg a Star Wars-folytatásra csak több mint 5 millió dollárért. A thriller rendezője Yang Woo-suk, aki már csinált egy sikerfilmet Dél-Korában The Attorney címmel 2013-ban. Új filmje egy északi-koreai puccs után játszódik, amikor egy északról menekült ügynök kénytelen együttműködni a déliekkel, hogy megakadályozzanak egy atomháborút.

Azért Az utolsó Jediket így sem kell félteni: bár az előző rész, a 2015-ös Az ébredő Erő 248 millió dolláros rekordját nem érte el, azért Amerikában olyan filmeket utasított maga mögé az első hétvége eredményeit tekintve, mint az első Bosszúállók vagy a Jurassic World. 

Ne maradjon le semmiről!