Index Vakbarát Hírportál

Bevételi rekordot döntött az új Star Wars itthon

2017.12.18. 15:14

Minden idők legnagyobb első hétvégi jegybevételét produkálta a magyar mozikban a Star Wars: Az utolsó Jedik. A filmre összesen 422 millió forint értékben váltottak jegyet a magyar nézők, ez meghaladja a Star Wars: Az ébredő Erők két évvel ezelőtti, 415,4 millió forintos rajtját. Az első hétvégén összesen 279 513 néző látta, hogy mire megy egymással Luke Skywalker és Rey. (A filmről itt írtunk elragadtatott kritikát.)

Ez a bevételi rekord nem jelenti azt, hogy a legújabb Star Wars-film egyben nézettségi rekordot is döntött. Az ébredő Erőt ugyanis két évvel ezelőtt többen, 282 265-en látták, de a jegyérak azóta emelkedtek, így most kevesebb nézővel tudott több pénzt termelni a folytatás. Amerikában kicsit más a helyzet: ott minden idők második legjobb nyitóhétvégéjét produkálta a film, nem tudta megelőzni Az ébredő Erőt.

A hétvége második legnézettebb filmje a magyar mozikban a Megjött Apuci 2 lett, ezt 29 ezren nézték meg, a harmadik pedig Antal Nimród filmje, A Viszkis, amire ezen a hétvégén 19 ezren váltottak jegyet. A legnagyobb visszaesést az előző heti nézettséghez képest Az igazság ligája produkálta, ezt a filmet 74 százalékkal kevesebben választották, mint előző héten. Így már csak 2370 nézőt érdekelt, ami a toplista hetedik helyére volt elég.

Ne maradjon le semmiről!