Index Vakbarát Hírportál

Vin Diesel, A Szikla és Gal Gadot a legjobban fialó sztárok

2017.12.27. 16:57

A brit Metro tette közzé a legjobban jövedelmező színészek listáját, azaz azt, melyik színész szerepelt a világon 2017-ben a legnagyobb bevételt hozó filmek közül többen is. A tíz legjobban kereső színész közül hárman nők.

A listát Vin Diesel vezeti: az ő neve 1,6 milliárd dollárral járult hozzá a világ mozikasszáinak teletöméséhez, miután xXx: Újra akcióban meglepően sikeresen teljesített, és még ott volt a nyolcadik Halálos iramban-film is, ami Diesel esetében a siker záloga, hiszen az 1,6 milliárdból ez 1,2 milliárdot tett ki.

A Szikla, azaz Dwayne Johnson hiába szerepelt szintén a Halálos iramban új részében, az ő másik nagy dobása, a Baywatch végül mégsem lett nagy dobás, és csak 178 millió dollárt termelt világszerte, ami ebben a ligában aprópénz. Így ő „csak” a második helyet szerezte meg a másfél milliárdjával, főleg, mivel a még csak most bemutatott Jumanjit nem számolták bele az eredményekbe.

Nagy dolog viszont, hogy a hagyományosan, egy évszázada töretlenül és minden mozgalomtól függetlenül szexista Hollywoodban mostanra mégis sikerült egy nőnek felküzdenie magát a dobogóra: mivel az – egyébként szintén egy nő által rendezett – Wonder Woman hatalmas siker volt, és még Az Igazság Ligája sem hozott teljesen kiábrándító számokat, Gal Gadot is termelt a filmiparnak 1,4 milliárd dollárt.

Rajta kívül Emma Watson (A Szépség és a Szörnyeteg) és Daisy Ridley (Star Wars) kerültek még fel nőkként az élmezőnybe, előbbi 1,3 milliárd dollárral, utóbbi valamivel több mint egymilliárddal, ami azért is szép szám, mert ezzel lenyomta Star Wars-beli férfi kollégáját, John Boyegát.

A teljes lista:

  1. Vin Diesel, 1.6 milliárd $
  2. Dwayne Johnson, 1.5 milliárd $
  3. Gal Gadot, 1.4 milliárd $
  4. Emma Watson, 1.3 milliárd $
  5. Johnny Depp, 1.1 milliárd $
  6. Daisy Ridley, 1.08 milliárd $
  7. Tom Holland, 888 millió $
  8. Chris Pratt, 864 millió $
  9. Chris Hemsworth, 845 millió $
  10. John Boyega, 815 millió $

Ne maradjon le semmiről!