Index Vakbarát Hírportál

Már most tudom, milyen filmre viszed el a gyereket karácsony környékén

2018.01.05. 08:49

A Disney folytatja a klasszikus mesék (újra)feldolgozását, ezúttal E.T.A. Hoffmann A diótörő és az egérkirály című művét és az abból készült Csajkovszkij-balettet filmesítették meg A diótörő és a négy birodalom címen sok pénzből, közepesen nagy sztárokkal és Morgan Freemannel, hogy polkorrekt lehessen a történet, és nehogy sivalkodni kezdjen valami jogvédő szervezet.

A novemberben mozikba érkező film díszletei és jelmezei láthatóan lenyűgözőek, a trükkökre is sikerült a megfelelő céget felvenni, szóval az előzetes alapján pont olyan tipp-topp produkciónak tűnik. mint legutóbb A szépség és a szörnyeteg volt, az meg ugye meg sem állt 1,26 milliárdos bevételig. A film sztorija kicsit eltér az eredeti műétől: egy kislányról szól, aki karácsonyra kap egy diótörő bábut a szüleitől, és amikor lefekszik aludni egy olyan mesevilág elevenedik meg előtte, amiben életre kelnek a játékok és énekelnek, meg táncolnak meg hasonló frivol dolgokat művelnek alvás helyett.

A főszerepet Mackenzie Foy kapta, akit a Csillagok között című sci-fi-ből és az egyik Alkonyat-filmből is ismerhetünk, a többi szerepben Freeman, Kiera Knightley, Misty Copeland és Helen Mirren lesz látható, a rendező Lasse Hallström.