Index Vakbarát Hírportál

Trump elkunyerálta az új Spielberg-filmet

2018.01.05. 16:48

Donald Trump kért és kapott is két kópiát/DVD-t/Blu-rayt/streaminglinket/.mkv-filet/mindegymit Steven Spielberg rendezőtől, mert nagyon szerette volna megnézni A Pentagon titkai című filmjét, pedig abban két legnagyobb hollywoodi kritikusa, Meryl Streep és Tom Hanks is szerepel, sőt, ők a főszereplői.

A két kópia azért kell, mert a Fehér Házban és a Camp David-i elnöki rezidencián is szeretné nézni, ezek szerint nincs két óra szabadideje egyhuzamban, ami valahol érthető persze. Az 1971-ben játszódó film arról szól, mi történt a  The Washington Post berkein belül akkor, amikor egy rakás, nagyon titkos katonai dokumentumhoz jutottak, és hogyan vívtak a bíróságon küzdelmet Nixon elnök stábjával, akik mindent elkövettek, hogy a dokumentumok ne kerüljenek napvilágra. Dtreep a lapigazgató  Katharine Grahamet, Hanks a legendás főszerekesztőt, Ben Bradlee-t alakítja.

Hanks egy interjúban azt mondta, hogy ha Trumpék meghívnák egy vetítésre, nemet mondana. Streep tavaly a Golden Globe-gálán szedte darabokra Trumpot, mire az elnök szokásához híven a Twitteren küldte el melegebb éghajlatra. A filmet egyébként már levetítették a washingtoni politikai elitnek, a producere szerint a republikánusok éppúgy élvezték, mint a demokraták, mert "ez a film Amerikáról, az amerikai értékekről szól, így mindenkihez szól."