Index Vakbarát Hírportál

Könnyfakasztóan gyönyörű lesz Gus Van Sant új filmje

2018.01.17. 08:11

Kis híján lebőgtem a monitoromat Gus Van Sant új, Don't Worry, He Won't Get Far on Foot című filmjének előzetesétől. A Good Will Hunting, az Elefánt, az Otthonom, Idaho és a Paranoid Park rendezőjének új filmje a 2010 nyarán elhunyt karikaturista, John Callahan életét dolgozza fel.

John Callahan bizonyára az egyik legtragikusabb alkotó, aki valaha élt: örökbefogadott gyerekként nőtt fel, 8 éves korában szexuálisan zaklatta az egyik tanára, 12 évesen (az abuzálás miatt) piálni kezdett, 21 évesen pedig egy ittasan átélt autóbaleset miatt kerekesszékbe került.

Callahan a baleset után a rajzolásba menekült, ismert karikaturista lett, tabukat döngető munkái pedig olyan lapokban jelentek meg, mint a New Yorker, a Playboy vagy épp a Penthouse. Dalokat is írt, 2006-os albumán (amelynek borítóját természetesen saját maga rajzolta) még Tom Waits is szerepelt.

Gus Van Sant filmjében a döbbenetes életúttal rendelkező Callahant A nő és A nyughatatlan című filmekből ismert Joaquin Phoenix alakítja, aki mellett olyan nevek tűnnek még fel, mint Jonah Hill (Superbad, A Wall Street farkasa), Rooney Mara (Carol, A tetovált lány), Jack Black (Rocksuli, Pop, csajok satöbbi), valamint Beth Ditto (a nemrég feloszlott Gossip énekesnője) és Kim Gordon (a Sonic Youth alapítója, Thurston Moore egykori felesége).

A film májusban mutatkozik majd be az Egyesült Államokban, Magyarországra nem valószínű, hogy eljut, ha pedig valakiben felmerülne a kérdés, hogy melyik dal szólt az előzetes alatt, annak megmondom: John Lennon Isolation című szerzeménye a megfejtés.

Ne maradjon le semmiről!