Index Vakbarát Hírportál

A rendező is csak röhög a nőmentes Star Wars-filmen

2018.01.17. 15:26

Egy "férfijogi aktivista" nem bírta elviselni, hogy a legújabb Star Wars-film, telis tele van női szereplőkkel, ezért készített egy olyan verziót a filmből, amiből kivágta a fontos karaktereket, szerinte "de-feminizálta" Az utolsó Jediket. Az eredeti film több, mint 2 és fél óra hosszú, az új változat alig több, mint 45 perc. Mivel a Star Wars-szal kapcsolatban minden hír, így ez a változat is gyorsan elterjedt az interneten, ami az aktív Twitterező rendezőhöz is hamar eljutott.

 

Rian Johnson röhögve kommentálta a hírt:

Korábban is kérdezték azzal kapcsolatban, hogy mit szól azokhoz a botrányokhoz, amiket a film kavart. Decemberben azt írta, hogy soha nem az a céljuk, hogy bizonyos embereket elidegenítsenek a filmükkel. Ugyanakkor szerinte természetes, hogy a Star Wars fejlődik és előrehaladottabb lesz, és ezzel együtt járnak bizonyos beszélgetések.

Az új vágat készítője képtelen volt elviselni a női harcosok, pilóták és egyéb, döntőshozói szerepben látható karaktereket, így tehát Rose Tico karaktere például teljes egészében kikerült. Szintén kimarad a filmből Haldo, aki különösen irritálhatta az új vágat készítőjét.

Azzal is problémája volt a készítőnek, hogy Rey túl ügyes harcos, így abból is visszavágott, továbbá Luke Skywalker jeleneteinek egy része is elhullott, mert nem volt elég férfias és határozott.

Az utolsó Jedik ugyan nem tudta megismételni Az ébredő Erő elképesztő sikerét, de így is az év legtöbb bevételt hozó filmje lett, ami már 1,2 milliárd dolláros bevételen is túl jár. Kínában ugyanakkor csúnyán megbukott, mostanra a Disney inkább úgy döntött, hogy le is veszi a filmet a mozik műsorairól. 

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a Disney számára már egyetlen film sem fontos annyira, még a legújabb Star Wars sem. 2017 második legtöbbet kereső filmje, szintén Disney, a Szépség és a szörnyeteg, ami pedig Kínát illeti, lehet, hogy az új Star Wars megbukott, cserébe a legújabb Pixar film a Coco, olyan sikeres, hogy már egymaga több bevételt hozott, mint az eddigi Pixar filmek összesen ebben az országban. 

Ne maradjon le semmiről!