Index Vakbarát Hírportál

Hideglelős előzetest kapott a romagyilkosságokkal foglalkozó magyar film

2018.02.01. 11:46

Nemrég számoltunk be róla, hogy Bogdán Árpád Genezis címmel készült második mozifilmjét meghívta a Berlinale. A film világpremierje február közepén lesz a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Panorama Special válogatásában. Az új magyar filmek közül egyedül a Genezis képviseli Magyarországot a Berlinale hivatalos programjában. Most megérkezett a Genezis első, hideglelős előzetese.

A Genezis történetének középpontjában egy roma kisfiú áll, aki egy brutális, és a magyarországi romagyilkosságokra nagyon hasonlító támadásban elveszíti a családját. A munkájába temetkező sikeres ügyvédnő (a topmodellből lett színésznő, Cseh Anna Mária) felettese nyomására elvállalja a rasszista gyilkosságsorozat egyik vádlottjának védelmét. A nyomozás során megismerkedik az ügyben tanúként résztvevő kisfiúval, és ez a találkozás mindkettejük életét gyökeresen megváltoztatja. Az igen hatásosra sikerült előzetesben megjelenik a támadás, ahogy a kétségbeesett anya menteni próbálja a kisfiát, és az ügyvédnő boldognak nem éppen nevezhető hétköznapjai is. 

Bogdán Árpád Boldog új élet című mozifilmjével debütált 2007-ben. Ezt a filmet több díjjal, köztük a legjobb első film díjával jutalmazta a Magyar Filmszemle. A nemzetközi premierje ennek is a Berlinalén volt, ahol a zsűri elismerő oklevéllel méltatta. 

A Genezist április 12-től játsszák a magyar mozik. 

Ne maradjon le semmiről!