Index Vakbarát Hírportál

Itt a Han Solo-előzményfilm hosszabb előzetese is

2018.02.05. 15:12

Óvatos duhaj az ember, mert könnyen megégetheti magát egy jól összerakott trailer, vagyis hivatalosan teaser láttán, de óvatosan azt azért megjegyeznénk, hogy a hajnalban röviden beharangozott Solo első teaserje (ami még mindig nem rendes előzetes) kifejezetten érdekesnek tűnik, kivéve tán a főszereplőt. Sajna ebből a másfél percből nem az jött le, hogy az ifjú Solo egy igazi badass pilóta lett volna, különösebben sármosnak sem nevezhetjük, inkább csak egy nyikhajnak, aki egy tök tiszta Millennium Falcont nyer el a haverjától, és azt úgy lelakja pár év alatt, hogy sírni támad kedvünk.

A sztoriról sokkal több ebből sem derül ki, Solo fiatal és merész, gyerekkora óta az utcán él és simliskedik, kirúgják a pilótaképzőből, és nagyjából leszar mindent, ami nem a repülésről szól, mert hát ő akar lenni a galaxis legjobb pilótája. Aztán részt vesz valami balhéban, amit Woody Harrelson karaktere szervez, kiszabadítja (?) Csubakkát a birodalmi sittről/rabszolgasorsból, összejön (?) Emilia Clarke karakterével, és nagyszerű dolgokat művel a kártyán elnyert Falconnal. 

A képi világ alapján meg nem mondom, mi az, amit Ron Howard tett hozzá, és mit forgatott belőle az eredeti rendezőpáros (a balhéról, ami Phil Lord és Christopher Miller rendezők távozásához vezetett, itt írtunk), mindenesetre amit láttam, az tetszik, bár mintha egy fokkal kevésbé lenne lelakott a világ, mint a Csillagok háborújában. Hazai bemutató: május 24.