Index Vakbarát Hírportál

Külföldön is imádják a magyar Kockaembert

MV5BNWI2Mjk4NTMtYzdjZi00NzcwLWE1NWMtNjk0MDI1Y2M0Y2QzXkEyXkFqcGde
2018.02.13. 16:56

Vasárnap este három díjat is nyert Dombrovszky Linda Kockaember című rövidfilmje: kettőt (köztük a közönségdíjat) a 10. Artfools Nemzetközi Filmfesztiválon Görögországban, egyet, a zsűri különdíját, pedig romániai SHORT to the Point filmfesztiválon.

A Kockaembernek ezekkel együtt már nyolc nemzetközi díja van, és összesen 14 ország 21 filmfesztiváljának versenyprogramjába került be eddig. Decemberben a New York-i All Shorts Irvington Film Festivalon a legjobb rendező (Dombrovszky Linda), legjobb operatőr (Hartung Dávid), legjobb forgatókönyv (Somogyi György), legjobb férfi színész (Kovács Zsolt) díját hozta el.

Dombrovszky Linda kisfilmjét a legjobb rendező díjára jelölték a londoni Four Seasons Film Festivalon múlt héten, majd hétfőn a Kockaember a 3. Magyar Filmdíj jelöltjei közé került kisfilm kategóriában – Kölcsey Levente Zabigyerekével, Freund Ádám Földiekjével, Fekete Tamás Asszójával és Novák Emil Cinematographer című munkájával.

A filmet a tavalyi Friss Húson láttuk először. "A Kovács Zsolt által alakított főszereplőhöz, a Kockaemberhez az órát lehetne igazítani, sőt, hozzá is igazítják, annyira egy rugóra járnak a napjai, mindennap ugyanakkor kel, reggelizik, indul dolgozni, megy ultizni és tér nyugovóra. Naná, hogy kiakad, amikor kiderül, hogy a tervezettnél korábban nyugdíjazzák a legógyárból" – írtuk róla.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?