Index Vakbarát Hírportál

Marozsán Erika az őrület határán táncol

2018.02.15. 08:16

Ritka hatásos előzetes készült a Paraziták a paradicsomban című magyar filmhez, van benne minden, a varacskolós elektronikus zenétől a teljes kikészülés jeleit mutató Marozsán Erikán keresztül egy rendes verekedésig. Először nálunk lehet megnézni.

Kasvinszki Attila filmje Marius von Mayenburg kortárs drámája alapján készült, és az eszkalálódó sztorit megtartotta: egy házaspár boldogan él, annak ellenére, hogy a férj egy autóbaleset miatt tolószékbe kényszerült. Aztán egyszer csak feltűnik az életükben az a férfi, aki a balesetet okozta, majd betoppan hozzájuk a feleség labilis húga, majd annak erőszakos férje is, hogy aztán pattanásig feszüljön a helyzet. Ez az utóbbi félmondat az, ami elég jól átjön az előzetesből is. A főbb szerepeket Marozsán Erika és Rába Roland játsszák.

Marozsánt egyébként meglepően keveset látni a vásznon, 2015-ben szerepelt Gyöngyössy Bence a radar alatt elrepülő Janus című drámájában, illetve a Terápiában volt egy saját történetszála, de az egészen biztos, hogy rég volt ennyire előtérben lévő szerepe, mint amit a Paraziták a paradicsomban játszik.

A Paraziták a Paradicsomban alacsony költségvetésből, állami támogatás nélkül, 70 millió forintból készül. A filmet egyelőre a szerdán elkezdődött berlini filmfesztivál vásárján mutatják be az érdeklődőknek, de a tervek szerint tavasszal magyar mozikba is fog kerülni.

A Parazitk a paradicsomban mondanivalóját maga Kasvinszki foglalja össze így a film honlapján:

Szeresd embertársaidat, ne etesd magadban a haragot, etesd a szépet, a jót, a szerelmet. Fogadd el, hogy az élet nem arra van, hogy gyűlöljünk, hanem hogy imádjunk. Az ellenségeskedés, a másik ember legyilkolása nyereségvágyból, vagy hogy bizonygassam milyen kemény és erős vagyok, csak hazug ál macsó hozzáállás. A gyengék erőfitogtatása. A nyitottság, a szeretet az igazi erő, legyél férfi vagy nő.

A filmet beharangozó sajtótájékoztatóról itt írtunk korábban.

Ne maradjon le semmiről!