Index Vakbarát Hírportál

Jennifer Lawrence: Weinstein egy kelés a seggemen

2018.02.27. 11:28

Jennifer Lawrence folyamatos piálás közben arról beszélt a The Late Show-ban, miért hagyja abba egy évre a színészkedést, mit gondol az ő mondatait védekezésre használó Harvey Weinsteinről, és mit Trumpról. Egy másik interjúban pedig elmondta, miért vállalt mégis annyi meztelen és szexjelenetet a Vörös verébben.

Stephen Colbert a műsorban - amelyben rendhagyó módon elővett egy üveg rumot, hogy aztán folyamatosan italozva folytassák a beszélgetést - arról is kérdezte Jennifer Lawrence-t, mit szól ahhoz, hogy a nyolcvan nő által nemi erőszakkal vagy szexuális zaklatással vádolt hollywoodi producer, Harvey Weinstein azzal védekezett, korábban még Jennifer Lawrence is kedves dolgokat mondott róla.

Lawrence erre kifakadt, és közölte Weinsteinről:

Olyan, mint egy szörnyű kelés a seggemen, ami sehogy sem akar elmúlni. Kinyomod, de még mindig ott van. Mikor tűnik már el? Amikor a legutóbbi közleményét kiadta, azt éreztem: ez még mindig tart? Tényleg ez történik?

Colbert arról is kérdezte, miért döntött úgy, hogy egy évre abbahagyja a színészkedést, és fiatalokkal fog politikáról és a korrupció eltörlésének fontosságáról beszélgetni.

Amikor megválasztották Trumpot, attól lerepült a fejem, úgyhogy kiolvastam egy csomó könyvet, és elég jól kiműveltem magam a kormányunkról, vagy arról, hogy Svédországhoz és Norvégiához képest nálunk mennyire bíznak az emberek a kormányban. Tényleg mindenről kitanítottam magam. Aztán elrepültem Ohióba, elmentem egy középiskolába, és a legelső kérdésre, amit feltettek nekem, rögtön nem tudtam válaszolni. Nagyon okosak voltak. Na, gondoltam, főiskolákra akkor nem mehetek előadni, úgyhogy inkább kisiskolásoknak beszélek a politikáról.

Egy másik interjúban többek közt arról is kérdezték Jennifer Lawrence-t, hogyhogy elvállalta a szexualitással finoman szólva is tűlfűtött Vörös veréb főszerepét. 

Lawrence ugyanis többször elmondta: miután egy hacker ellopott és nyilvánosságra hozott róla (is) egy csomó meztelen képet, ami a színésznő szerint olyan volt, mint ha az egész világ megerőszakolta volna, már nem nagyon vállal meztelenkedést és szexjelenetet a filmjeiben, épp elég trauma volt neki a botrány. Aztán kijött a mozikban a Vörös veréb, amiben Lawrence a szexualitás legkülönfélébb formáit mutatja meg, ráadásul szinte minden második jelenetben. Most elmondta, miért ment ebbe bele mégis:

Elolvastam a forgatókönyvet, és nagyon szerettem volna megcsinálni. Csak a meztelenség állt az utamban. Aztán rájöttem, hogy van különbség aközött, ha beleegyezem, és ha nem. Úgyhogy megcsináltam. És ez megerősített. Olyan érzés volt, mintha valamit elvettek volna tőlem, amit most visszavettem, és a művészetben hasznosítottam. Úgy éreztem, erőt tudok meríteni abból, hogy elrabolták tőlem a saját testemet. Visszaszereztem, és szinte már újra én tudtam birtokolni.

Ne maradjon le semmiről!