Index Vakbarát Hírportál

Hol lehet megnézni Magyarországon az Oscar-jelölt filmeket?

2018.03.01. 05:12

Mázlisták vagyunk idén, régóta nem volt olyan év, hogy az Oscar-jelöltek oroszlánrészét még a díjkiosztó előtt meg tudjuk nézni legálisan, moziban. De mi a helyzet jelenleg? Hova kell kattintani, ha látni akarjuk mondjuk az új Szárnyas fejvadászt, vagy valamelyik dokumentumfilmet? Összeszedtük, hogy mit hol és hogyan lehet megnézni a jelöltek közül, és belinkeltük az Index-kritikáit is, hogy aztán tényleg minden egy helyen legyen:

MOZIBAN

Igen, még mindig meg lehet nézni nálunk moziban olyan filmeket, mint a Testről és lélekről. Ami, ha ez a cikk egy verseny lenne, akkor magasan nyerne, mert meg lehet nézni online (jelenleg a TV GO-n, március 1-től az HBO Go-n is), moziban, és már DVD-n is kijött.

VOD

Ezekhez vagy előfizetés kell, vagy egy egyszeri összeget kell kicsengetni, illetve van pár, ami fizikai formátumban is megjelent.


EGYÉB

Ezek a filmek még nem jelentek meg semmilyen online felületen, de boltokban már meg lehet venni.

SEHOGY

Vannak itt olyan filmek, amiket nem hoztak be moziba nálunk egyáltalán, illetve olyanok is, amiket igen, de onnan kikoptak, és még nem jelentek meg nálunk semmilyen más formátumban egyelőre. Több olyan film is van, amit elvileg Amazonon meg lehetne vásárolni az Egyesült Államokban, de Magyarországon nem, illetve vannak olyanok is, amik a Netflix területi korlátozásai miatt nem nézhetünk meg.

Ne maradjon le semmiről!