Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek az Oscar-tolvaj ellen

2018.03.07. 10:52

Kedden vádat emeltek a 47 éves férfi ellen, aki az Oscar-gálát követő egyik bálon ellopta Frances McDormand amerikai színésznő frissen nyert Oscar-szobrát. A Los Angeles megyei ügyészség közleménye szerint

egy rendbeli nagy értékű lopás

miatt vonják felelősségre Terry Bryantet. A férfi hároméves szabadságvesztést kaphat tettéért, ha elítélik. Jelenleg 20 ezer dolláros (5 millió forintos) óvadék fejében van szabadlábon.

Bryantnek jegye volt a bálra, a díjátadó utáni hivatalos vacsorára. Fényképek tanúsítják, hogy büszkén mutogatta az Oscar-szobrot, mintha az övé lett volna. Egy fotósnak azonban feltűnt, hogy a gálán nem látta a győztesek között, követte és felelősségre vonta.

A rendőrség szerint Bryant szó nélkül átadta a szobrot, miután lelepleződött. McDormand még aznap este visszakapta a Három óriásplakát Ebbing határában című film női főszerepéért kapott díját. Az Instagramon egy korábbi fotó is ltható, amelyen Bryant a hollywoodi színészcéh (SAG) díjával pózolt. A céh vizsgálatot indított, hogy jelentette-e valaki SAG-díja eltűnését. Az internetes keresésekből az is kiderült, hogy a férfi számos díjátadó rendezvényen mutatkozott sztárok társaságában. (MTI)