Index Vakbarát Hírportál

Kínos bakival indult Spielberg új filmje

2018.03.12. 17:27

Az amerikai South by Southwest fesztiválon tartották Steven Spielberg új filmjének, a Ready Player One-nak a világpremierjét. A várakozásokkal ellentétben a jelenlévő kritikusok túlnyomó többsége kedvelte a filmet, de az esemény nem ment minden gond nélkül. 

A beszámolók szerint körülbelül a 100. percnél elment a filmnek a hangja, amit a közönség hangos boo-zással fogadott. Az austini moziban ezután újraindították a filmet, de annál a jelenetnél ismét összeomlott a hangrendszer. Harmadszorra sikerült elhárítani a problémát, amit kitörő tapssal fogadott a közönség, akik között ott voltak a film szereplői  Tye Sheridan, Lena Waithe, Olivia Cooke és Ben Mendelsohn is.

Miután véget ért a film, Spielberg álló ovációt kapott. A közönségnek azt mondta, hogy most volt élete legkomolyabb pánikrohama. A vetítés előtt arra kérte a közönséget, hogy ne áruljanak el semmit a film cselekményéből, vagy arról, hogy mit változtattak meg az eredeti 2011-ben megjelent regényhez képest.

A filmet jelenleg nem övezi túl nagy várakozás, a szakértők arra számítanak ugyanis, hogy mindössze 30-35 milliós nyitóhétvégéje lesz a filmnek, ami mindenképp csalódást jelentene. A napokban kiderül, hogy a megjelent pozitív kritikák tudnak ezen bármennyit is érdemben változtatni. A filmet a hazai mozik március 29-én mutatják be. 

A 72 éves rendezőnek néhány hónapon belül ez a második elkészült filmje és a Variety arról ír, hogy egyelőre nem is tervez szünetet hagyni a munkában. A lap szerint múlt héten Los Angelesben nagy sztárok részvételével tartott egy olvasópróbát egy esetleges jövőbeli filmjéhez. Mindenkinek alá kellett írnia egy titoktartási szerződést, így nem lehet tudni, hogy pontosan kik voltak ott és mi történt, de annyit ki tudott deríteni a lap, hogy a forgatókönyv, amiből dolgoztak Leonard Bernstein életét dolgozza fel. A zeneszerző olyan művekhez írt zenét, mint például a West Side Story.

Egy Spielberghez közeli forrás azt mondta a lapnak, hogy Spielberg gyakran tart ilyen olvasópróbákat, mielőtt eldönti, hogy melyik filmbe vág bele legközelebb. Továbbra is biztosnak tűnik, hogy a rendező az Indiana Jones ötödik részét készíti majd el legközelebb és az a kérdés, hogy utána mivel foglalkozik majd, vagyis nem egy, hanem két filmet tervez előkészíteni az idén. A tervek szerint az Indiana Jones ötödik részének forgatása jövőre indul, Harrison Forddal a főszerepben, és Shia Labeouf nélkül. Egyebekről nem tudni, de többen, például Mark Hamill és Ryan Gosling is jelezték, hogy nagyon szívesen benne lennének a filmben.

Ne maradjon le semmiről!