Index Vakbarát Hírportál

Sok volt a melegfilm a kínai filmfesztiválnak

2018.03.26. 11:34

Luca Guadagnino, Oscar-díjat nyert filmje nem lehet ott a Pekingi Filmfesztiválon, tudta meg a Hollywood Reporter. A film eredetileg szerepelt a versenyprogramban, de azóta már eltávolították onnan - nyilatkozta névtelenül a fesztivál egyik munkatársa.

 

A filmet valószínűleg felsőbb utasításra távolították el a programból, a filmfesztivál ugyanis állami szervezésű. A kínai kommunista párt pedig a jövőben még szigorúbban ellenőrzése alatt tartja a média és marketing tartalmakat. A homoszexualitás általában tabu téma az országban, 2005-ben a Túl a barátságon című filmet nem mutatták be, annak ellenére, hogy a rendező, Ang Lee milyen népszerű a kínaiak körében.

Többször előfordult, hogy meleg történeteket cenzúráztak a tévében, így a döntés nem meglepő, viszont nem világos, hogy először miért vették fel egyáltalán a filmet a programba, ami arról szól, hogy két fiatal férfi egy olaszországi vakáció alkalmával egymásba szeret. Az egyik főszereplőt alakító Armie Hamerrel készített interjúnkat itt lehet elolvasni. A Szólíts a neveden az idei Oscaron a legjobb adaptált forgatókönyvnek járó díjat kapta. Korábban beszámoltunk róla, hogy Luca Guadagnino már dolgozik a történet folytatásán.

Ne maradjon le semmiről!