Index Vakbarát Hírportál

Kamujelenetek voltak a Bosszuállók 3 színészeinek forgatókönyvében

2018.04.12. 05:10

A nagy blockbustereket övező titoktartási para néha egészen fura méreteket ült: Lennie James, a The Walking Dead és a Fear The Walking Dead egyik szereplője mesélte, hogy amikor nálunk forgatta a Balade Runner 2049-et, a titoktartás mértéke nagyon meglepte:

Az aznapi forgatási anyagot kaptam mindig meg, de csak aláírás után, a nap végén pedig vissza kellett adnom, és megint aláírnom egy füzetbe. Haza sem vihettem őket, sőt, amíg nem adtam le az anyagot, nem engedtek ki a díszletből.

Szóval azon akkor már nem is csodálkozunk, hogy az április végén érkező harmadik Bosszúállók forgatásán maguk a színészek sem lehettek biztosak abban, mi kamu a forgatókönyvben és mi nem.

A film sajtókörútja már javában tombol, több helyszínen is megmutatták a film első félóráját (két és fél órás a film, ennyi belefér) szerencsés rajongóknak, akik közé a színészek is beültek, és persze nyilatkoztak nyakra-főre, leginkább azt, hogy

bocs, de erről nem beszélhetek.

Az viszont kiderült, hogy Tom Hiddleston, Tom Holland és Benedict Cumberbatch sem látta még a teljes filmet, azaz nem volt egy közös stábvetítéssel összekötött bulika/csapatépítés, de hát elfoglalt emberekről van szó. Paul Bettany azt is elmondta hogy a forgatókönyve tele volt kamujelenetekkel, de volt más furcsaság is. 

Őrületes titoktartás övezte a filmet, ami valahol megszokott, de a színészekre eddig nem vonatkozott, Kaptunk olyan forgatókönyvet, ami totál gagyi volt, olyat is, amiben a valós jelenetek közé csempésztek be olyat, ami nem létezett, és soha nem is forgattuk le, de akadt olyan jelenet is, nem vicc, amiben volt egy nagy csavar, később meg kiderült róla, hogy ez nem is úgy van, benne sem lesz a filmben.

A Víziót (Vision) alakító Bettany egyébként nagyon hálás a Marvelnek, mivel a karrierjéről a saját ügynöke is azt mondta, hogy húzhatja le a vécén, amikor Joss Whedon, az előző Bosszúállók-film rendezője felhívta, hogy olyan jó Jarvis volt a Vasember-filmekben, nem akar Vision is lenni?

Tom Holland (Pókember) is hasonlókat tapasztalt, mármint a titoktartást illetően:

Elolvastam a könyvet, és nyilvánvaló volt, hogy tele van kamujelenetekkel. Felhívtam a rendezőket, akikkel végigmentünk a könyvön, és jelezték, mi a kamu és mi nem. Csak három olyan iPad volt a forgatáson, amin a rendes könyv volt rajta, mert sok minden kiszivárgott, és nem akartak kockáztatni.

Hogy aztán a gagyi jeleneteket kik írták, és pontosan mi is volt bennük, az valószínűleg soha nem fog kiderülni. Hazai bemutató: április 26.