Index Vakbarát Hírportál

Folytatást kap 2018 meglepetésfilmje

2018.04.26. 09:47

A mozinézők ki vannak éhezve az eredeti ötletekre, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Hang nélkül című horror sikere. A filmet az Office című sorozatból ismert színész, John Krasinski írta és rendezte. Ő is játssza az egyik főszerepet, a másikat pedig a felesége, Emily Blunt. Az amerikai nézők annyira szerették, hogy a bemutató hétvégéjén olyan sokan váltottak rá jegyet – 50,3 millió dollár értékben –, hogy elnyerte az év második legerősebben nyitó filmje címet. A 17 millió dollárból, tehát hollywoodi mércével mérve aprópénzből készült film 213 millió dolláros bevételnél jár úgy, hogy sok helyen még nem mutatták be. Magyarországon például csak május 3-tól látható.

Ezek után nem meglepő, hogy a stúdió már a folytatáson agyal. Jim Gianopulos, a Paramount vezére a CinemaCon-on jelentette be, hogy már dolgoznak a folytatáson. Arról viszont nem mondott semmit, hogy a következő részt is John Krasinski írja és rendezi-e. Bár nélküle azért elég nehéz lenne elképzelni a Hang nélkült, ez a film tényleg a Krasinski-Blunt házaspár gyermeke.

A Hang nélkül egyébként arról szól, hogy a Földet az űrből érkezett, látszólag sebezhetetlen, ragadozó lények foglalták el. Ezek a lények, akik az emberekre vadásznak, nem látnak, de rendkívül jól hallanak. Egy leleményes családnak (az anyát és apát játssza Blunt és Krasinski) sikerült életben maradnia azon az áron, hogy tökéletes csendben élik az életüket. Egyik gyereküket még így is elvesztették, emiatt a szülőknek és két életben maradt gyereküknek a lények mellett még a gyásszal is meg kell küzdenie. 

Ne maradjon le semmiről!