Index Vakbarát Hírportál

Brad Pitt készít filmet a Harvey Weinstein-ügyről

2018.04.26. 10:19

Annapurna Pictures és Plan B Entertainment, Brad Pitt produkciós cége szerezte meg a jogokat, így ők csinálhatnak filmet a Harvey Weinsten-botrányból, írja a Variety. Pontosabban abból, ahogy New York Times újságírói, Jodi Kantor és Megan Twohey nyomoztak a producer ellen, akit végül több tucatnyi színésznő és filmes vádolt nemi erőszakkal, szexuális zaklatással. Egyelőre még nem tudni, hogy kik írják, és ki fogja rendezni a filmet. Az viszont már eldőlt, hogy az újságírókra fognak fókuszálni, úgy, ahogy azt például a Spotlight-ban láthattuk. A film az ő munkájukról fog szólni, nem Weinstein lesz a középpontjában.

A Harvey Weinsten-ügy Hollywood történetének egyik legkomolyabb és legnagyobb hatású botránya volt. Az ügyet részben a New York Times említett újságírói, részben pedig Ronan Farrow robbantotta ki, akinek a New Yorkerben jelent meg leleplező cikke a producerről. A botrány nemcsak Weinsteint érintette, később sok más filmesről is kiderült, hogy szexuálisan zaklatta kollégáit. Ennek nyomán alakultak meg a #MeToo és #TimesUp mozgalmak, melyek már nemcsak a nők, hanem általában a kisebbségek helyzetének javításán dolgoznak.

A Brad Pitt és Dede Gardner vezette produkciós cég korábban olyan filmeket készített, mint az Oscar-díjas 12 év rabszolgaság vagy a szintén Oscar-díjas Holdfény. 

Ne maradjon le semmiről!