Index Vakbarát Hírportál

Még mindig nehéz elhinni, hogy ez a film létezik

2018.05.01. 10:59

Új előzetes érkezett Terry Gilliam évtizedek óta készülő, különböző természeti és jogi katasztrófákat átélő, de láthatóan befejezett filmjéhez, a The Man Who Killed Don Quixote-hoz, aminek Cannes-ban lesz a premierje, zárófilmként.

 Aki az első előzetes alapján még bizonytalan volt, azt simán meggyőzheti az új, feliratos változat, amiből már valami minimális sztori is felsejlik, bár összerakni még mindig nehéz. Adam Driver egy rendezőt alakít, aki valami csoda folytán Sancho Panzaként találja magát Don Quijote mellett (Jonathan Pryce), és olyan kalandokba keveredik, amikbe Terry Gilliam kosztümös filmjeiben szokás. És vagy sok poént lelő ez a trailer, vagy tényleg elég érdekes lesz ahhoz, hogy ne csak egy kuriózumként tudjuk értékelni.

Azért vicces belegondolni, hogy erről a filmről már készült egy doksi évekkel ezelőtt, ami arról szólt, hogy ez a film sosem fog elkészülni. Egyébként az még mindig nem biztos, hogy be fogják-e mutatni, a Don Quixote egyik producere, Paulo Branco minden eszközzel próbálja megállítani a cannes-i premiert, mondván őt kigolyózták az előkészítés során. Cannes közleményben nem vette komolyan Branco fenyegetését.

A film magyar premierének dátuma egyelőre nem ismert.

Ne maradjon le semmiről!