Index Vakbarát Hírportál

A Predator visszatér és jól megöl mindenkit

2018.05.10. 16:11

A szeptemberben érkező The Predator első rendes előzetese úgy kezdődik, hogy egy kiskölyök postán kap egy olyan, alkarra illeszthető fém baszt, amivel a Predatorok eddig megatomozták a környezetüket. Nem, én sem adnék a gyerek kezébe ilyesmit, de hát ahány ház, annyi nevelési módszer. Aztán a kiskölyök picit nyomogatja, és keresztbe vágva látjuk, hogy lezuhan egy Predator-hajó, gondolom, az embergyerek baszkurálása nyomán, és vélhetően egy sík ideg vadásszal a fedélzeten. Aztán vannak benne katonák meg tudósok, kormányhivatalnokok és sok-sok lövöldözés. robbanás, menekülés, predátorkodás, kattogó hangok, infralátás, piros led pálcikák, meg minden más, ami egy ilyen filmhez kell. Tessék csak nézni:

Kábé annyit lehet  tudni a filmről, hogy

  • A rendező szerepelt az első Preadorban, ő a szemüveges kommandós, akit viszonylag hamar kinyír a Ragadozó.
  • Szereplők: Boyd Holbrook, Olivia Munn, Trevante Rhodes, Keegan-Michael Key, Sterling K. Brown, Thomas Jane, Jake Busey, Edward James Olmos, Augusto Aguilera, Alfie Allen, Yvonne Strahovski és Jacob Tremblay.
  • Az új film az első kettő nyomdokain halad tovább, időben az 1990-ben forgatott, de 1997-ben játszódó Predator 2 és a 2010-ben forgatott, de ki tudja, mikor játszódó Antal Nimród-féle Predators között játszódik.
  • A film arra koncentrál majd, mi a Ragadozók célja, miért jöttek pont a Földre, és sokat megtudunk a technológiájukról is. (Csak nem a kaméleonok távoli, ronda leszármazottai???)
  • A színhely a Föld, pontosabban egy kertvárosi környék, a főszereplő pedig egy apa-fia páros, vélhetően Boyd Holbrook és Jacob Tremblay alakításában.
  • Olivia Munn kapta a női főszerepet, a katonaembert segítő tudósét, aki igyekszik valamiféle megoldást találni arra a problémára, hogy egy láthatatlan ellenféllel néznek szembe, aki éppen darabokra szedi a környezetüket.
  • Thomas Jane karaktere egy PTSD-től szenvedő veterán. A színész szerint a filmben van egy jelenet, amiben valaki látja a Ragadozók hajóit (igen, többes számban) leszállni, és emiatt egy buszra rakják egy rakás veteránnal, akiket ki akarnak nyírni, mert látták, amit láttak, de ők inkább nekimennének a ragadozóknak. Aki látta a dolgot, az valószínűleg Holbrook karaktere lesz.

Bemutató: szeptember.