Index Vakbarát Hírportál

Nézze meg a hazaköltöző magyarok sztoriját az Indexen!

2018.05.10. 16:02

Júniustól a Menjek/Maradjak: Édes otthon három új epizódja lesz nézhető az Indexen. A kivándorlásról szóló dokumentumfilm-sorozat új részei június 6-án, 7-én és 8-án kerül fel az Indexre. A filmek ezúttal három olyan magyar család sorsát mutatják be, akik úgy döntöttek, hogy ausztriai, londoni vagy éppen New York-i kitérők után újra megpróbálják itthon. A Menjek/Maradjak sorozatban korábban olyan fiatalokat mutattak be, akik New YorkbaLondonba vagy Hollandiába költözve kezdtek új életet. 

A mostani húsz perces filmek hőseiben nemcsak az a közös, hogy hazaköltöznek, hanem az is, hogy kisgyerekekkel, sokszor éppen a gyerekeik miatt döntöttek úgy, hogy mégis Magyarországon folytatják.

"Nem szélsőséges élethelyzetből, kirívó nyomorból vagy a teljes ellehetetlenülés elől mentek ki. Itthon is volt munkájuk, szerető családjuk. Mégis voltak közülük, akik úgy érezték, hogy Magyarországon élni nem jó, nem elég jó. Hogy máshol több lehetőség, több pénz, több élmény jut majd nekik és a gyerekeiknek. És tulajdonképpen nem is csalódtak. Egyik család sem azért költözik haza, mert ne jöttek volna be a számításaik. Valami mégis hazahúzta őket" - írtuk a filmekről szóló kritikánkban korábban.

Az új filmeket rendezőként Tusor Bálint, Józsa László és Imre Loránd Balázs jegyzik. A projekt az Index és a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült. 

Ne maradjon le semmiről!