Index Vakbarát Hírportál

Már forgatják Dobó Kata első filmjét

2018.05.16. 09:52

Elkezdődött Dobó Kata első filmjének forgatása. Ahogy arról korábban is írtunk, a színésznőnek ez lesz az első rendezése, amihez 350 millió forintos támogatást kapott a filmalaptól. A Kölcsönlakás egy színpadi mű adaptációja, amit Dobó jól ismer, hiszen a fővárosi Játékszínben ő alakítja az egyik főszereplőjét. A forgatást május 14-én kezdték el a Mafilm fóti stúdiójában.

A Ray Cooney és John Chapman színdarabjából készült forgatókönyvet Búss Gábor Olivér és Kapitány Iván készítették, akik az utóbbi évek sikeres magyar vígjátékaiban (Csak szex és más semmi, Üvegtigris) közreműködtek. Az elsőfilmes rendező munkáját egy tapasztal szakember, Gulyás Buda technikai rendezőként segíti, az operatőr Seregi László.

A film egy olyan lakás körül játszódik, amit épp felújítanak, de mégis többen kinéztek arra, hogy ide bújjanak el egy titkos randira. A főszerepeket Balla Eszter, Haumann Máté, Martinovics Dorina, Klem Viktor alakítják. Ezenkívül fontos szerepben lesz még látható Kopek Janka, Szabó Simon, Oroszlán Szonja, Fehér Tibor is, de feltűnik még Kiss Ramóna, Csonka András és Majoros Péter Majka is a filmben, amelynek a premierje jövő év februárjában várható.

Ne maradjon le semmiről!