Index Vakbarát Hírportál

Martina Navratilováról készít filmet Reese Witherspoon

2018.05.16. 13:27

A producerként is egyre sikeresebb Reese Witherspoon legújabb projektjében Martina Navratilováról, csehszlovák származású teniszezőről készít dokumentumfilmet. A 61 éves Navratilova pályafutása során 18 egyéni Gland Slam-győzelmet szerzett, ám a készülő film elsősorban nem a sportkarrierjét is sikereit fogja feldolgozni. 

A hangsúly azon lesz, hogy milyen fontos hőse volt a meleg közösségnek. A filmet Witherspoon cége Glenn Greenwalddal és Suzanne Gilberttel közösen készíti. Előbbi újságíró fontos szerepet kap a filmben. 

Martina olyan fontos ügyek mellett állt ki, amik a mai napig fontosak és aktuálisak, ezért is fontos, hogy elmeséljék a történetét és bemutassák a fiatalabb generációnak, akik talán nem is tudnak arról, hogy Navratilova milyen sokat tett értük. Ennek része a feminizmus, a női sportolók helyzete, a homoszexuálisok és a transzneműek egyenjogúságának kérdése és a bevándorlók jogai is. Twitteren is ezeket az ügyeket emelte ki Witherspoon, mikor megosztotta a projektről szóló hírt. Arról egyelőre nincs hír, hogy a film mikorra készülhet el. 

Witherspoon produkciós cége pedig igazán elfoglalt mostanság, eladtak egy sorozatot Kerry Washington közreműködésével a Hulunak, Jennifer Aniston főszereplésével pedig az Apple-nek is fejlesztenek egy sorozatot. Ezenkívül pedig egy filmen is dolgoznak, ami egy pszichológiai thriller lesz, Catherine Steadman regénye alapján.

Ne maradjon le semmiről!