Index Vakbarát Hírportál

Nyolc nő röhögve rabol el 160 millió dollárnyi ékszert

2018.05.29. 10:47

Ha egy film előzeteséből az jön le, hogy a színészek minden percét élvezték a forgatásnak, akkor nagyon mellé nem lőhetünk, ha beülünk rá. Ugyanez volt az érzésem a Jumanji 2 trailerei láttán, és abban nagyon kellemeset csalódtam, szóval egyre jobban várom a hozzánk június 21-én érkező Ocean's 8 című okosrablós filmet, amiben az a nagy truváj, hogy a trilógia (Oceans's 11-12-13) után nem faszik, hanem nők a főszereplői. 

Az nyilvánvaló, hogy ezek a nők rohadtul élvezték a közös melót, és ez egy ilyen, vígjátékelemekkel tarkított, nagyszabású rablásról szóló, sikkes krimi esetében (nekem) elég fontos, kell a kémia a szereplőgárdában, egy visszafogott, fancsali játék tönkre vághatja az egészet. Persze nem fogja. Steven Soderbergh ezt a filmet rendezőként nem jegyzi, de George Clooney-val együtt producerként ott bábáskodott mellette. Főszerepben Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Rihanna és Helena Bonham Carter, feltűnik a filmben Damian Lewis és Matt Damon is, a sztori meg ez:

Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott, de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és vonzóbb: a húga, Debbie (Sandra Bullock). Debbie ravaszabb bármelyik férfinál, legújabb célpontja pedig az évente megrendezésre kerülő, az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy esemény, a New York-i Met Gala - amit történetesen egy hűtlen expasija (Damian Lewis) szervez. Egy ilyen nagy buli végrehajtásához persze kell egy csapat, össze is szedi a legjobbakat.