Index Vakbarát Hírportál

Megzavarták egy egyiptomi sorozat forgatását Budapesten, mert a szereplőkön kendő volt

2018.05.30. 09:09

Egy magyar férfi kezdett kekeckedni két egyiptomi színésznővel a Felhők felett című egyiptomi sorozat budapesti forgatásán, mert nem tetszett neki, hogy a nőkön fejkendő van - írja a Cairo Scene nevű lap. Az Index kérdésére a forgatást szervező magyar Amego Film vezetője megerősítette, hogy történt egy kisebb incidens.

Két egyiptomi színésznő, Heba és Mona Abdel Ghany számolt be arról egy arab nyelvű videóban, hogy a sorozat budapesti forgatásán egy magyar férfi kiabálva kikérte magának, hogy a nőkön fejkendő van. A Cairo Scene szerint a színésznők el akarták mondani a férfinak, hogy a kendő viselése szabad döntés kérdése, de nem boldogultak, mivel a férfi csak magyarul beszélt.

A dolog iróniája, hogy az épp forgatott jelenet pontosan ugyanerről szólt: a színésznőt a sorozatban is pont amiatt érte inzultus, mert kendőt viselt. Heba Abdel Ghany egyébként a magánéletben nem is visel kendőt.

Az Index kérdésére a magyarországi forgatást vezénylő Amego Films alapítója, Osvárt Andrea koproducer elmondta: a négynapos budapesti forgatás alatt valóban történt egy kisebb inzultus, de ennek során semmilyen fizikai kontaktus nem történt, sem lökdösődés vagy más hasonló - erről a Cairo Scene sem ír.

"Bár én épp egy másik helyszínen voltam, egy olyan esetről tudok, amikor valaki kérdezősködni kezdett, hogy mit csinálnak, mert neki ez nem tetszik. Sajnos lehetséges, hogy a bőrszín miatt volt, hogy a forgatás közben úgy éreztük, a környéken nem szívesen látták, ha ötnél több arab ember jelenik meg valahol" - fogalmazott Osvárt Andrea.

A producer úgy tudja, a helyzetet végül egy magyar taxisofőr segítségével sikerült megoldani, aki elmagyarázta az elégedetlenkedő férfinak, hogy egy forgatás zajlik, és az eset végül békésen, a hatóságok bevonása nélkül zárult.

"A nyugati országokban elfogadják, ha két férfi csókolózik az utcán, és nekem is kötelező tisztelnem a szabadságukat, de azt már nem tisztelik, ha én a munkámat végzem, és ezért kendő van rajtam" - nyilatkozta a Cairo Scene-nek Heba Abdel Ghany.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Megzavarták egy egyiptomi sorozat forgatását Budapesten, mert a szereplőkön kendő volt

Egy Magyarországon forgatott sorozat egyiptomi főszereplőnőinek szólt be egy magyar férfi. A jelenet, amit forgattak, épp az iszlamofóbiáról szólt.

3633 · May 30, 2018 09:09am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments