Index Vakbarát Hírportál

Jared Leto csak kiharcolta a saját Joker-filmjét

2018.06.06. 13:12

"A Jokert alakító Jared Leto idegesítően maníros, és mindent nagyon meg akar fejteni a szerepben, amitől idegesítő lesz. (...) A hatásvadász parasztvakítások küzül is kiemelkedik a Joker nettó 10 perces jelenléte a filmben." Ennyire szerettük Jared Leto Jokerét az Öngyilkos osztag című DC-képregényfilmben, és a kritika nagyjából hasonlóan ítélkezett Letóról, akiről kilométerekre sütött, hogy semmi mást nem akar, mint megmutatni, hogy igenis tud ő is olyan érdekes Joker lenni, mint amilyen Heath Ledger volt, noha egyrészt nem tud, másrészt ha tudna, ettől az igyekezettől akkor is rossz lenne nézni a játékát.

Így aztán hosszú ideig nem is jött semmi hír arról, hogy az előzetes várakozásoknak megfelelően ő is önálló filmet kapna, de most mégis megvalósul A Terv, Aminek Csak Jared Leto Örül Igazán. Hogy, hogy nem, de Jared Leto lesz az executive producer is.

Sőt, korábban már pont azt jelentették be, hogy egy nem Leto, hanem Joaquin Phoenix főszereplésével forgatott Joker-eredetfilmre készül a Warner Bros., bár azt persze óvatosan hozzátették, hogy ez egyáltalán nem jelenti a Leto-féle Joker végét, ez attól független projekt lenne.

Akárhogy is, Leto két év után célt ért, és producerként tető alá hoz egy filmet saját magának - írta meg a Variety. A sztori egyelőre nem ismert, de a cselekmény az Öngyilkos osztag világában játszódik majd.

Egyelőre még a dátumokról sem lehet tudni semmit, még azt sem, hogy az Öngyilkos osztag második részének forgatása előtt vagy után veszik elő Jokert. A stúdió egyelőre mindenesetre írót keres a projekthez.

Ha a kritika és a rajongók egy része nem is szerette az Öngyilkos osztagot, bukás azért nem volt: a film 746 millió dolláros bevétellel zárta globális forgalmazását. A film legnagyobb közönségkedvence, Harley Quinn és az őt játszó Margot Robbie (akivel nemrég interjúztunk is) is több önálló filmet kap a közeljövőben.

Ne maradjon le semmiről!