Index Vakbarát Hírportál

Megnézhetjük, hogy nyírta ki Hulk Hogan a Gawkert

2018.06.12. 11:16

Film készül Hulk Hogan expankrátor és valóságshow főszereplő peréről, amivel sikerült tönkretennie a Gawkert. Az ügy még 2012-ben kezdődött, amikor a Gawker közzétette azt a videót, amin Hogan az egyik legjobb barátja feleségével szexel. A pankrátor perelt és meg is nyerte a pert, a bíróság, pontosabban az esküdtek 140,1 millió dolláros kártérítést ítéltek meg neki. Ezt a Gawker nem tudta kifizetni, végül 2016 augusztusában megszűnt.

A készülő film főleg arra a szálra fókuszál, hogy a Hogan-per mögött nem más, mint Peter Thiel állt, egy milliárdos befektető, aki techcégek felvásárlásával szerezte a vagyonát. Övé a PayPal, annak idején a Facebookba 500 000 dollárt fektetett be 10 százaléknyi részvényért cserébe - ezeknek nagy részét 2012-ben 1 milliárd dollárért adta el. Thiel azért rágott be a Gawkerre, mert még régebben a cég egyik blogja, a szilícium-völgyi pletykákra szakosodott Valleywag közölt róla egy posztot, amiben melegnek nevezték, és úgy állt bosszút a tulajdonos Nick Dentonon, hogy finanszírozta Hulk Hogan perét.

A filmet az a Francis Lawrence rendezi, aki a Magyarországon forgatott Vörös veréb című kémfilmet is készítette Jennifer Lawrence-szel. De még ennél is jobb hír, hogy a forgatókönyvet Charles Randolph írja, akinek többek között a 2008-as gazdasági válságról szóló A nagy dobást köszönhetjük. (Ryan Holiday könyve, a Conspiracy: Peter Thiel, Hulk Hogan, Gawker, and the Anatomy of Intrigue alapján dolgozik.) Az ő neve elég garancia arra, hogy a Hogan-per minden szála rendesen ki legyen bogozva. A legizgalmasabb kérdés persze az, hogy kik játsszák a főszereplőket, de erről egyelőre nincsen hír.

Arról, hogy Hogan és Thiel hogyan tették tönkre a Gawkert, készült már egy dokumentumfilm (Nobody Speak: Hulk Hogan, Gawker and Trials of a Free Press), ami a Netflixen látható, és terveznek egy tévésorozatot is. 

Ne maradjon le semmiről!

.