Index Vakbarát Hírportál

Rekordbevétellel indított A hihetetlen család 2

2018.06.17. 21:38

180 millió dolláros bevétellel zárta első hétvégéjét A hihetetlen család 2 című animációs film az észak-amerikai mozikban. A Disney és a Pixar közös produkciójára további 51,5 millió dollár értékben váltottak jegyet külföldön, így a globális bevétel elérte a 231,5 millió dollárt.

A hihetetlen család 2 új bevételi rekordnak számít a trükkfilmek kategóriájában; az eddigi rekorder a 2016-os Szenilla nyomában volt 135 millió dollárral. A hihetetlen család 2 a filmtörténet nyolcadik legnagyobb premierbevétele volt, és a szülői felügyelettel ajánlott filmek ligájában is rekordot döntött. A korábbi csúcstartó a 2017-es A szépség és a szörnyeteg volt, 174,6 millió dollárral.

A hétvége második legnépszerűbb filmje a 19,5 millió dolláros bevételt hozó Ocean's 8 – Az évszázad átverése volt, amit az előző hét óta vetítenek a mozik. A harmadik helyen a Haverok harca című vígjáték végzett 14,5 millióval; a negyedik a Solo: Egy Star Wars-történet 9,3 millióval. Az ötödik a Deadpool 2 volt, 8,9 milliós bevétellel.

A hihetetlen család 2 sikerét némileg beárnyékolja a vita a film megtekintésének esetleges egészségi kockázatairól. A Disney kérte a mozikat, hogy előre figyelmeztessék a nézőket az erőteljes fényeffektusokra. Egy futótűzként elterjedt Twitter-üzenet szerint a film problémát okozhat az epilepsziás vagy migrénes nézőknél.

(MTI)