Index Vakbarát Hírportál

Teljesen elgurult a gyógyszere a Szelíd motorosok sztárjának

2018.06.21. 19:03

Peter Fonda, a Szelíd motorosok sztárja, forgatókönyvírója és producere, illetve Jane Fonda öccse, nemrég egy egészen vállalhatatlan posztban szólt oda Donald Trump amerikai elnöknek. A 78 éves színészben az illegális bevándorló szüleiktől elválasztott, zokogó gyerekek látványa miatt ment fel a pumpa, és gusztustalanul túllőtt a célon: Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy az elnök fiát, a 12 éves Barron Trumpot ki kellene szakítani az anyja karjai közül, majd egy pedofilokkal teli barlangba dugni.

Fonda később nemcsak törölte a (CSUPA NAGYBETŰVEL ÍRT) tweetet, hanem elnézést is kért miatta a Trump családtól. A közleményben elismeri, hogy rendkívül helytelen és durva dolgokat írt ki a Twitterre, azonnal megbánta, amit tett. A színész a bocsánatkérésében azt is kifejtette, hogy a tévében látott, a mexikói határnál a szüleiktől elszakított gyerekeket bemutató felvételek miatt vált ilyen indulatossá, de tudja, hogy messzire ment, és őszintén sajnálja a dolgot.

Barron bátyja, Donald Trump Jr. aztán jól oda is szólt Fondának egy válaszüzenetben, amelyben beteg és gyáva embernek nevezte a színészt, aki a tweetjében egy 11 éves kisfiút alázott meg (Barron Trump egyébként 12 éves), ahelyett hogy a saját súlycsoportjából ment volna neki valakinek. Az ifjabb Donald Trump aztán felemlegette Roseanne Barr esetét, aki nemrég órisáit bukott miután lemajmozta Valerie Jarrettet, Barack Obama tanácsadóját, Soros Györgyöt pedig undorító náci kollaboránsnak nevezte. Donald Trump Jr. erre megjegyezte, hogy Fondának pont a napokban fog megjelenni a Boundaries című filmje, de az a sanda gyanúja, hogy ezt nem fogja elkaszálni senki.

Az ifjabb Donald Trump sejtései aztán beigazolódtak: Fonda új filmje tényleg moziba kerülhet. A Sony Pictures Classics közleménye azt írja, hogy Fonda posztja undorító, veszélyes és meggondolatlan, mélyen elítélik, de látni kell, hogy Fondának fontos szerepe van a filmben, és kiszúrás lenne a rendezővel, a színészekkel, valamint a teljes stábbal is, ha a filmet elgáncsolnák, nem őket szeretnék büntetni ugyanis.

Melania Trump – aki szintén megkapta a magáét a bejegyzésben – a mindenkori amerikai elnököt és annak családját védő Secret Service-t is riasztotta a férje elnökségét élesen bíráló Fonda tweetje miatt. A first lady szóvivője szintén betegnek és felelőtlennek nevezte a színész megnyilvánulását. (via Variety, Deadline, BBC)

Ne maradjon le semmiről!