Index Vakbarát Hírportál

Decemberben érkezik a Taxidermia rendezőjének új sci-fije

2018.07.24. 05:09

December 20-án kerül a mozikba az utóbbi évek egyik legnagyobb szabású magyar koprodukciója, Az Úr hangja. Pálfi György filmjének forgatása az Egyesült Államokban, Kanadában és Magyarországon zajlott. Az itthon zajló munkát az Index is megnézte, riportunkat itt lehet elolvasni. Most megérkezett a filmhez az eslő teaser, amit először a Cinematrixon lehet megnézni.

A film főszereplőjét Polgár Csaba alakítja, akinek ez az első filmes főszerepe. A történetben ő játssza Pétert, aki egy titokzatos balesetekről szóló dokumentumfilmben felismeri az apját, aki már régen elhagyta az országot. Azért, hogy megtalálja, nyomozni kezd, ennek során jut el Amerikába, ahol megtalálja az apját, akinek azóta új családja van. Az Úr hangja egy Stanislaw Lem-regény alapján készül, amit a forgatókönyvírók (Ruttkay Zsófia, Nagy V. Gergő és Pálfi György) egy családi szállal is kiegészítettek.

A teaserből elsősorban csak a film különös hangulata jön át, a cselekményből túl sok minden nem lesz világos, sőt inkább csak újabb kérdéseket szül: mit jelent a 13252. nap? Hogyan jutunk el a családi történetből az űrbe? Miért nem látjuk Péter édesapjának az arcát? De abban már most biztosak lehetünk, hogy nem gyakran készít magyar rendező ehhez hasonló filmet. 

Ne maradjon le semmiről!