Index Vakbarát Hírportál

Megérkezett az első ízelítő a Saul fia rendezőjének új filmjéből

2018.07.25. 15:05

Egyelőre fél percet, de legalább annyit meg tudunk nézni Nemes Jeles László Napszállta című filmjéből, aminek a világpremierje augusztus-szeptember fordulóján lesz a velencei filmfesztiválon, utána nem sokkal kap különvetítést a torontói filmfesztiválon, szeptember 27-én pedig Magyarországon is bemutatják.

A film hivatalos története:

1913 nyara, Budapest - a béke utolsó napjai. Leiter Írisz hosszú évek után tér vissza az Osztrák-Magyar Monarchia sokszínű és nyüzsgő városába. A korán elárvult fiatal lány minden vágya, hogy néhai szülei legendás kalapszalonjában kapjon munkát. Az új tulajdonos, Brill Oszkár azonban elutasítja, és mindenáron igyekszik eltávolítani a városból. Az éj leple alatt egy idegen keresi fel Íriszt, és bátyja hollétét tudakolja tőle - a lány ekkor tudja meg, hogy Leiter Kálmán néven él egy testvére, akinek eddig a létezéséről sem tudott. Írisz nyomozásba kezd, s bátyja után kutatva egyre mélyebbre húzza a város labirintusa. Írisz számára egyedül a tündöklő Leiter Kalapszalon tűnik biztos pontnak, de a ragyogás mögött a legsötétebb titok tárul fel.

Az előzetesből annyira sok információ nem derül ki, korabeli táncoló párokat látunk, majd feltűnik a főszereplő Íriszt alakító Jakab Juli, és látjuk a film címét.